VS gaat groenten uit Duitsland en Spanje screenen

Bron © belga
De Verenigde Staten laten de import van komkommers, sla en tomaten uit Duitsland en Spanje nog steeds toe, maar gaan de groenten wel nauwlettend inspecteren op de EHEC-bacterie die al negentien doden maakte in Europa. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten vrijdag laten weten.

'De aanvoer van voedsel naar de VS is niet in gevaar, maar als  voorzorgsmaatregel stelt de FDA wel importcontroles in', verduidelijkte  David Elder van het Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap  FDA.

Alle ladingen komkommers, tomaten en sla uit Duitsland en  Spanje zullen getest worden. 'Elk product dat positief test zal niet toegelaten worden op  Amerikaanse bodem', vervolgde Elder, die nog aangaf dat slechts 0,2  procent van alle groente en fruit in de VS uit Spanje en Duitsland komt.

Een woordvoerder van de Amerikaanse Ziektepreventie- en  controlecentra liet intussen verstaan dat het aantal verdachte zieken in de VS  is opgelopen tot zes. In vier van de gevallen gaat het om mensen die  recent in Noord-Duitsland waren. De twee anderen zijn Amerikaanse  militairen gestationeerd in Duitsland.

Door jva