Het Derde Huwelijk van Lanoye wordt verfilmd

© © Jo Vermaercke

De roman Het Derde Huwelijk van Tom Lanoye wordt verfilmd in Nederland. Wanneer de film zal verschijnen is nog niet bekend. Er wordt ook een theaterstuk van gemaakt.

rvs

Woensdag raakte bekend dat Lanoyes roman Het Derde Huwelijk, uit 2006, in Nederland bewerkt zal worden voor theater en film. De Nederlandse regisseur Theu Boermans regisseert beide producties. Acteur Jeroen Willems, bekend van Stellenbosch en Ocean's Twelve, speelt zowel in de film als in het theaterstuk de hoofdrol.

Het toneelstuk speelt al in het seizoen 2012-2013 in Nederland. Wanneer de film in de bioscopen verschijnt is nog niet geweten.

Het Derde Huwelijk gaat over de ontslagen locatiescout Jeroen Willems. Om geld te verdienen trouwt hij met een Afrikaanse die Belgische wil worden. De zesde roman van Lanoye werd genomineerd voor De Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs.

Eerder werd Lanoyes roman Alles Moet Weg al verfilmd. Ondertussen wordt ook gewerkt aan andere filmprojecten rond de zogeheten Monstertrilogie (Het goddelijke monster, Zwarte tranen en Boze tongen) en Sprakeloos.

Aangeboden door onze partners

Lees ook