Ademloos juicht koerswijziging Van Mechelen in Oosterweeldossier toe

Bron © belga

Wim Van Hees Foto: vjb

Het Antwerpse actiecomité Ademloos reageert verheugd op de uitspraken van Vlaams parlementslid Dirk Van Mechelen (Open VLD) over het Masterplan 2020. Woordvoerder Wim Van Hees zegt vooral blij te zijn met de toon van openheid en dialoog die Van Mechelen aanheft, al stelt hij meteen ook enkele wijzigingen voor aan de voorstellen van de voormalig Vlaams minister.

Dirk Van Mechelen had zaterdag opgeroepen om het hele Masterplan 2020 voor de Antwerpse mobiliteit af te voeren, en te starten met kleine ingrepen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

Het voornaamste aan de oproep is volgens Van Hees dat er een boodschap van overleg in zit en dat er een tabula rasa moet komen. Een dergelijke stap vindt Van Hees 'getuigen van politieke moed en inzicht'. Hij is ook verheugd dat Van Mechelen inziet dat de verbinding Ekeren-Wilrijk (A102-R11) nu een van de eerste prioriteiten moet zijn om de Antwerpse verkeersknoop te ontwarren.

Toch plaatst Van Hees een kanttekening bij de voorstellen op korte termijn die Van Mechelen zaterdag deed. 'Hij beseft dat er werk moet gemaakt worden van waar een consensus over bestaat, maar als hij dan bijvoorbeeld de aansluiting van de Liefkenshoektunnel met de E17 noemt, slaat Van Mechelen de bal mis. Er is lokaal veel meer draagvlak voor de westtangent van het Meccano-tracé die de E34 met de E17 verbindt via een tunnel', aldus Van Hees, die er ook bij blijft dat het vrachtverkeer uit de stad weggehaald moet worden.

Door edm
AANGERADEN