Proces tegen woordvoerder Sharia4Belgium uitgesteld

Bron © belga

Fouad Belkacem Foto: rr

ANTWERPEN - Het proces in Antwerpen tegen Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium, is uitgesteld tot 18 november. Zijn advocaat Walter Damen vroeg meer tijd om de juridische kwalificaties nog eens grondig te kunnen nakijken.

De fundamentalistische organisatie wil van België een islamitische staat maken. De woordvoerder van Sharia4Belgium staat samen met Anjem C. terecht voor het aanzetten tot discriminatie en haat. Hij moest zich vrijdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verantwoorden.

Fouad Belkacem deed de voorbije maanden opmerkelijke uitspraken over de suprematie van moslims. Ook zijn reactie op de dood van ex Vlaams-Belang politica Marie-Rose Morel deed stof opwaaien.  Het parket is van oordeel dat de woordvoerder bepaalde grenzen overschreden heeft. 

Drukpersmisdrijf

Hij liet zich ook negatief uit over homoseksualiteit, maar daar wordt hij niet voor vervolgd. ‘Het gaat in dit geval om een drukpersmisdrijf en dat moet volgens de wet voor een hof van assisen komen. Als het parket hem daarvoor vervolgd had, zou de rechtbank zich sowieso onbevoegd moeten verklaren’, aldus parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt.

De rechtbank wil dat beide beklaagden aanwezig zijn als de zaak in november behandeld zal worden. Filip Dewinter van Vlaams Belang, Frank Van Hecke (de echtgenoot van Marie-Rose Morel) en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding gaan zich burgerlijke partij stellen.

Door llo
AANGERADEN
Meest recent