Studentenjobs Zottegem alleen voor laagste inkomens

© pma

© VUM

1 / 2

De stadsdiensten van het Oost-Vlaamse Zottegem zullen dit jaar alleen jongeren uit arme gezinnen als jobstudent aanwerven. Volgens burgemeester Herman De Loor (SP.A) hebben zij de centen meer nodig dan kinderen van rijke ouders.

bvb

Het initiatief van het stadsbestuur werd maandagavond goedgekeurd met 15 ja-stemmen, 6 nee-stemmen en 3 onthoudingen.

'Tot voor kort werd elke jongere die zich bij de stadsdiensten aanbod aangeworven als jobstudent. Het beschikbare werd werd over alle kandidaten verdeeld, maar door de grote interesse had dat tot gevolg dat niemand hier langer dan 5 dagen kon werken', aldus De Loor in Het Laatste Nieuws. Het stadsbestuur gaat nu op basis van de belastingbrief van de ouders jongeren in dienst nemen om die dan 2 weken te kunnen laten werken. De jongeren zullen onder andere tewerk gesteld worden bij de groendienst.

De Zottegemse oppositie is het niet eens met de plannen van het stadsbestuur en stapte naar het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en het provinciebestuur. Volgens de oppostie zijn er ook kinderen van rijke ouders die een job nodig hebben.

Burgemeester De Loor ziet echter het probleem niet. Hij wijst erop dat ook studiebeurzen inkomensgerelateerd worden toegekend. De burgemeester is er zeker van dat andere gemeenten het voorbeeld van Zottegem zullen volgen. Op de bindende uitspraak van het provinciebestuur en het niet-bindende advies van het Centrum is het nog enkele dagen (tot weken) wachten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten