Chris Dusauchoit presenteert Planeet Kuifje

Bron © vrt
Vanaf woensdag 29 juni presenteert Chris Dusauchoit Planeet Kuifje, een nieuwe exploratiereeks op Eén. Negen afleveringen lang neemt hij de kijkers mee naar bestemmingen voor avontuurlijke reizigers, die zich net als Kuifje ver van de platgetreden paden willen begeven.

In Planeet Kuifje laat Chris Dusauchoit de kijkers elke woensdag kennismaken met twee gedroomde bestemmingen voor reizigers die net als Kuifje het avontuur willen opzoeken.

Hij doet dat vanuit het Hergémuseum in Louvain-la-Neuve, de thuisbasis van Kuifje. De plekjes waar Chris over vertelt, zijn echte groene paradijzen; bestemmingen voor toeristen die zich ver van de platgetreden paden willen begeven.

Chris neemt de kijkers mee naar een paradijselijke archipel voor de kust van Brazilië, laat hen kennismaken met het prachtige Patagonië en vertelt over een uitgestrekt woud in Laos.

Ongerepte plekken, waar de mens nog niet of amper heeft ingegrepen. Het zijn plekken waar reizigers ook zelf naartoe kunnen gaan, op voorwaarde dat ze er met zorg mee omgaan en de natuur niet verstoren. Planeet Kuifje laat hen daarom zien hoe ze de groene paradijzen op een ecologisch verantwoorde manier kunnen bezoeken.

Planeet Kuifje, elke woensdag vanaf 29 juni om 21.15 u.

Door bvb