FOTOSPECIAL. Pennenzakkenrock ontsnapt aan onweer

Bron © belga
MOL - Aan het Zilvermeer in Mol hebben dinsdag meer dan 23.000 kinderen en hun leraars, begeleiders of ouders de zeventiende editie van Pennenzakkenrock bijgewoond. Onder meer Milk Inc., Tom Dice en Dean gaven er het beste van zichzelf onder een verschroeiende zon. Het verwachte onweer bleef uit.

De organisatie en hulpdiensten waren goed voorbereid op het warme weer. De Rode Kruisposten werden druk bezocht door kinderen met uitdrogingsverschijnselen, maar grote problemen waren er volgens het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer niet. Heel wat bezoekers zochten ook verkoeling in het meer. Het Rode Kruis deelde zakjes water en later ook frisdrank uit. De brandweer besproeide het publiek ook geregeld met water.

Onweer blijft uit

De hele dag hielden veiligheidscoördinatoren de weersomstandigheden nauwlettend in het oog. Er werd vooraf gevreesd voor een lokaal hevig onweer. In dat geval konden meteen de nodige maatregelen worden genomen, zoals het afsluiten van de zwemzone. Dat bleek echter niet nodig, want op een enkel wolkje na was het de hele middag bakken en braden geblazen.

Pennenzakkenrock richt zich vooral op kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud. Zowel scholen, groepen als enkelingen zijn er welkom. Naast optredens zijn er telkens heel wat randactiviteiten, met dit jaar onder meer speciale aandacht voor sensibilisering rond geluidsoverlast en gehoorschade.
 

Door jns