Van den Bossche vertrekt naar Optima

© Eric De Mildt

Luc Van den Bossche, de voorzitter van Brussels Airport, wil aan de slag gaan bij het financiëledienstenbedrijf Optima. Dat vernam de redactie van Optima zelf, waar Vandenbosssche al sinds 2008 voorzitter is

cv / pdd

De voormalige socialistische minister staat vandaag in het centrum van de belangstelling na een bericht over zijn vergoeding in La Libre Belgique. Volgens die krant heeft hij uitzicht op een vergoeding van 689.000 euro als voorzitter van Brussels Airport Company, het bedrijf dat de luchthaven uitbaat. Hij zou zich bovendien via zijn managementvennootschap laten betalen om zo de personenbelasting te ontwijken.

Over het forse loon bij Brussels Airport ontstond vandaag heel wat politieke wrevel. Vanden Bossche zelf wilde het bericht in La Libre en het genoemde bedrag bevestigen noch ontkennen, maar zei wel dat hij zo goed als rond is om bij een ander bedrijf aan de slag te gaan, en dat de aandeelhouders van Brussels Airport hem graag aan boord zouden willen houden. Dat zou het grote bedrag verklaren.

Die nieuwe werkgever van Van den Bosssche blijkt nu Optima te zijn, een bedrijf dat gespecialiseerd is in financiële planning en vermogensadvies. Optima is bezig met de overname van Ethias Bank, en Vandenbossche zal verantwoordelijk worden voor de operationele uitbouw van die nieuwe bankpoot.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten