Dood getuige overspel echtgenoot Tanja Dexters was ongeval

Bron © belga
ANTWERPEN - De politie heeft geen aanwijzingen gevonden voor sabotage of betrokkenheid van andere voertuigen bij het ongeval op de A67 bij het Nederlandse Bladel, waarbij vorige week een 19-jarige vrouw uit Antwerpen om het leven is gekomen. De politie heeft dat donderdag bekendgemaakt na een extra onderzoek vanwege de privésituatie van het slachtoffer.

De politie sprak afgelopen week met de ouders, vrienden en vriendinnen van de Nederlandse Birgit Van Roij, die in Antwerpen woonde. Getuigen van het ongeval hebben zich niet gemeld.

Uit het onderzoek blijkt dat Van Roij geen autogordel droeg en dat ze niet-handsfree aan het bellen was met een vriend. Het is onbekend of dat de oorzaak van het ongeluk is geweest en of ze had gedronken. Ze raakte van de snelweg en is vrijwel meteen aan haar verwondingen overleden.

Sommige uitkomsten van het onderzoek laten nog enkele weken op zich wachten. De politie gaat nog steeds uit van een noodlottig ongeval en sluit het onderzoek voorlopig af, aldus een woordvoerder.

Van Roij kwam eerder in de schijnwerpers nadat ze een boekje had opengedaan over overspel dat de echtgenoot van Tanja Dexters zou hebben gepleegd. Toen ze kort daarna om het leven kwam bij een ongeval, staken al vlug geruchten over kwaad opzet de kop op.

Door bpr