De Keersmaecker: 'Alleen kwalificatie telt'

© BELGA

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker wil volgend jaar in het najaar met ambitie beginnen aan de voorrondes van het WK 2014, dat in Brazilië plaatsvindt. 'Er is maar één zaak van belang en dat is de kwalificatie', wond de bondsvoorzitter er woensdag in Brussel geen doekjes om.

gb

Donderdag zakt De Keersmaecker samen met bondscoach Leekens en aftredend technisch directeur Michel Sablon naar Rio de Janeiro af om er zaterdag de loting voor de kwalificatierondes bij te wonen.

In tegenstelling tot Leekens heeft de bondsvoorzitter wel een voorkeur wat betreft mogelijke tegenstanders. 'Het spreekt voor zich dat als we landen zoals Spanje of Engeland loten, we een tweede plaats en de bijbehorende barrages moeten nastreven. Maar als uit de eerste pot landen als Noorwegen of Griekenland komen, moeten we voor de groepswinst gaan.'

'Er is maar één zaak van belang en dat is kwalificatie. In 2014 zal het 12 jaar geleden zijn dat de Rode Duivels nog eens een WK-eindronde mochten bijwonen. We voelen dat het enorm leeft bij de supporters en we willen op ons nieuwe elan voortgaan', besloot De Keersmaecker.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten