Cofinimmo ziet winst licht dalen

Vastgoedbeheerder Cofinimmo heeft in het eerste halfjaar minder winst geboekt dan in het eerste halfjaar van 2010. Cofinimmo bevestigt wel de verwachtingen voor het volledige boekjaar. Dat deelt Cofinimmo maandag mee.

kld

Het netto courant resultaat, de beste graadmeter van een bevak als Cofinimmo, bedroeg 3,75 euro per aandeel in het eerste halfjaar. In dezelfde periode in 2010 was dat 3,94 euro.

De lichte daling van het netto courant resultaat wijt Cofinimmo vooral aan dalende huurinkomsten, door de verkoop van vastgoedactiva. De verkoop van in totaal 41,1 miljoen euro aan gebouwen tijdens het eerste halfjaar leverde wel totaal 4,9 miljoen netto meerwaarde op, of 0,33 euro per aandeel.

Daarnaast investeerde de onderneming 142 miljoen euro in nieuwe gebouwen. In de zorgsector alleen al investeerde Cofinimmo 122,2 miljoen.

De nettowinst kwam uit op 5,01 euro per aandeel, tegenover 1,76 euro vorig jaar. 'Dit resultaat wordt gunstig beïnvloed door een terugneming van uitgestelde belastingen die gebeurde in het kader van de erkenning van (dochterbedrijf) Pubstone als institutionele vastgoedbevak', klinkt het in een persbericht.

Cofinimmo handhaaft de verwachtingen voor het volledige boekjaar, met een netto courant resultaat van 7,33 euro per aandeel, zoals eerder werd aangekondigd. Het blijft ook de bedoeling om voor het lopende boekjaar dezelfde dividenden uit te keren als vorig jaar, met name 6,5 euro per aandeel.

Het aandeel Cofinimmo reageert positief op de bekendgemaakte cijfers. Om 11.15 uur noteerde het in Brussel een winst van 1,28 procent tot 97,86 euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten