Opnieuw bezoekersrecord voor Jazz Middelheim

© jaa

© rr

© Koen Bauters

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

1 / 6

Het afgelopen weekend hebben 19.000 muziekliefhebbers een bezoek gebracht aan de dertigste editie van het inmiddels vierdaagse Antwerpse festival Jazz Middelheim. Daarmee boekt het festival voor het derde jaar op rij een record. Vrijdag en zondag, met respectievelijk publiekstrekkers Toots Thielemans en Jamie Cullum, waren zelfs volledig uitverkocht.

kld

Het jazzfestijn bereikt daarmee ook stilaan zijn plafond in Park Den Brandt. Een verdere uitbreiding van het aantal bezoekers zit er volgens de organisatie niet in.

Jazz Middelheim koos dit jaar voor een erg gevarieerde affiche, met naast traditionele namen als Thielemans en Bert Joris ook een volledige dag samengesteld door muzikale duizendpoot John Zorn, die zaterdag overigens zijn enige concert op Europese bodem dit jaar speelde.

Cullum

Was zaterdag de minst toegankelijke festivaldag, dan was zondag net bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. Lady Linn & Her Magnificent Seven bereidde de weg voor sterpianist Jamie Cullum.

Dat Jazz Middelheim zo misschien wel erg dicht bij de popmuziek aanleunde, vindt de organisatie net een meerwaarde. Volgens festivaldirecteur Bertrand Flamang wordt zo een nieuw publiek aangetrokken en toont het aan dat jazz in feite veel breder is dan heel wat mensen denken.

Maandagavond sluit Jazz Middelheim af met bassist Charlie Haden en zijn Liberation Music Orchestra.

Aangeboden door onze partners

Lees ook