Burgemeester Linkebeek stelt Gordel in vraag na Vlaamse Leeuw bij gemeentehuis

Bron © belga

Foto: photo news

LINKEBEEK - Waarnemend burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry, is ontevreden omdat zowat 15 leden van Voorpost zondagmiddag de Vlaamse Leeuw hebben gezongen aan het gemeentehuis tijdens de doortocht van De Gordel. 'Op het terrein zijn de richtlijnen van het schepencollege niet gerespecteerd door de politie', aldus de FDF'er. Mogelijk is De Gordel volgend jaar niet meer welkom in de faciliteitengemeente.

In het gemeenteblad had Thiéry al aangekondigd dat tijdens De Gordel 'elk teken van politieke eis' verboden was. De niet-benoemde burgemeester wacht alvast op tekst en uitleg van de politie.

'Voor het gemeentehuis werd de Vlaamse Leeuw gezongen zonder dat de politie ingreep. Nochtans waren de vijftien actievoerders van Voorpost omringd door agenten. Daarachter liepen nog eens 50 wandelaars met onder meer Vlaamse vlaggen en stickers en ballonnen met politieke boodschappen. Het schepencollege had vooraf beslist dat dat niet mocht', aldus Thiéry.

Het is de lokale politie van de zone Drogenbos/Linkebeek/Sint-Genesius-Rode die de betoging in goede banen moest leiden. 'Ik ben zeker dat de korpschef iedereen goed heeft gebrieft, maar stel vast dat de richtlijnen op het terrein niet werden gerespecteerd. Ik wacht op de debriefing om te beslissen of de volgende editie van De Gordel nog welkom is of niet', besluit de waarnemend burgemeester.

 

Door lej
AANGERADEN