MR spreekt verzoenende taal over burgemeesters

Vanmiddag sprak de MR verzoenende taal over de burgemeesters. Voor de MR hoeven de drie burgemeesters in de faciliteitengemeenten niet meer aangeduid worden voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat verklaarde senator Armand De Decker op Radio 1. 'Op enkele maanden van de verkiezingen gaan wij daarvoor geen prijs betalen'.

bvb

Volgens De Decker is het voor zijn partij vooral belangrijk dat er een procedure wordt afgesproken in de faciliteitengemeenten voor na de verkiezingen. Hij stelt dat ook MR-voorzitter Michel er dezelfde mening op nahoudt.

FDF wacht nieuwe ontwikkelingen af

Het FDF gaat de nieuwe ontwikkelingen in de onderhandelingen over de staatshervorming afwachten alvorens zelf een nieuw standpunt in te nemen. Dat besliste het partijbestuur maandag.

De Brusselse partij die onderdeel is van de MR kijkt vooral uit naar de houding van de andere Franstalige partijen.

Het partijbestuur van het FDF kwam maandag bijeen na een woelig weekend waarbij de relatie tussen FDF en moederpartij MR op scherp werd gesteld. Voorzitter Olivier Maingain herhaalde datgene wat zaterdag en zondag "het vuur deed ontvlammen" bij sommige leden van MR en waarna MR-voorzitter Charles Michel een oproep tot kalmte lanceerde, zo zeggen bronnen in de partij.

Ook de band met de MR werd maandag besproken. Net zoals bij voorzitter Maingain zondag, luidde het dat het FDF nooit een gebrek aan loyaliteit tegenover MR getoond heeft.

Bij de partij luidt het nog dat het interview van de voorzitter zaterdag in La Libre Belgique er kwam op vraag van de krant, en niet op vraag van de partij. In het interview roept Maingain onder meer op de "slachting" stop te zetten, en worden een pak politici op de korrel genomen.

LEES OOK

Nu in het nieuws