Pfizer wil 167 banen schrappen

Foto: belga

De farmaceutische groep Pfizer wil tegen eind 2012 in totaal 167 banen schrappen in ons land. Vooral de Brusselse hoofdzetel wordt bedreigd.

Het bedrijf kondigde de sanering aan op een ondernemingsraad in Brussel. De herstructurering omvat enkel de commerciële en administratieve diensten. Volgens een vakbondsbron zouden van de 167 jobs er 133 kunnen sneuvelen in het hoofdkantoor in Elsene, waar zowat 550 mensen werken. 

Bij Pfizer werken in ons land zowat 2.450 mensen. Naast de administratieve zetel in Elsene is er nog een onderzoekseenheid in Anderlecht, twee productie-eenheden (in Puurs en in Louvain-la-Neuve) en een distributiecentrum in Zaventem.

Pfizer nam de beslissing om af te slanken naar eigen zeggen om een antwoord te bieden op de gestegen kosten van het onderzoek en van de strengere regelgeving. Ook het verlies van patenten op enkele belangrijke medicijnen en de opkomst van generieke geneesmiddelen worden met de vinger gewezen, evenals het onzekere economische klimaat en de "aanhoudende druk op de prijzen".

Het bedrijf zegt nog "dat het zijn medewerkers met het grootste respect wil behandelen" en dus "alles in het werk gaat stellen om de onderhandelingen in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen".

Door wdp
AANGERADEN