'FDF weet niet hoe het een akkoord moet sluiten'

De verschillende Franstalige partijen die de voorbije week met de formateur rond de tafel zaten hebben het akkoord rond de splitsing van BHV zondag verdedigd in de Franstalige actualiteitsprogrammas op tv. Armand De Decker, Senator voor MR, verweet FDF dat het niet weet hoe het een akkoord moet sluiten.

bvb

Volgens Antoinette Spaak, voormalig voorzitter van FDF, breekt het akkoord rond BHV met de democratische principes. Ze is er van overtuigd dat de Vlaamse partijen het vooropgestelde bedrag voor Brussel nog naar beneden zullen bijstellen, zei ze op RTL-TVI.

Armand De Decker van MR toonde zich zondag een van de warmste pleitbezorgers van de regeling voor Brussel-Halle-Vilvoorde. FDF kan niet meer op zijn respect rekenen en weet volgens hem niet hoe het een akkoord moet sluiten.

Volgens Brussels minister-president Charles Picqué (PS) volgt de echte test voor de onderhandelaars pas met de financieringswet. Philippe Moureaux (eveneens PS) vindt het BHV-akkoord alvast een verbetering voor de situatie van de Franstaligen in de rand.

De Franstalige zenders lieten ook enkele Vlaamse politici aan het woord. Gwendolyn Rutten (Open Vld) had het over een akkoord van een nieuwe generatie politici die naar de toekomst kijkt. Servais Verherstraeten (CD&V) verklaarde dat het akkoord dicht bij de wil van de Vlaamse regering en zelfs dicht bij de nota van Bart De Wever ligt.

LEES OOK

Nu in het nieuws