FOTOSPECIAL. Funky outfits op Londense modeweek

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

© REUTERS

© AP

© AP

© AP

© REUTERS

© AP

© AP

© AP

1 / 14

Het modecircus heeft zich verplaatst van New York naar Londen, waar onder meer Matthew Williamson en Paul Smith hun collecties voor de zomer van 2012 toonden.

tib

Het wordt een kleurige zomer volgens Matthew Williamson, al moeten we daar eerlijk aan toevoegen dat volgens deze Britse ontwerper eigenlijk alle seizoenen vol kleur zitten. Hij toonde zijn kenmerkende bohémien-chic stukken zoals chiffon blouses, wapperende jurken met prints van Japanse bloemen en broeken in felle kleuren. Af en toe kregen zijn silhouetten een stedelijke touch (denk: een wapperende strandjurk met een blazer), maar verder deed hij wat we hem al jaren zien doen.

Ook Paul Smith bracht niet zoveel vernieuwing op de catwalk: hij is fan van de zogenaamde ‘boyfriend look’, waarbij slanke vrouwen een ietwat mannelijk silhouet dragen. Het geheel oogde casual chic en comfortabel, met broeken die zo voor jogging- of pyjamabroeken zouden kunnen doorgaan. Gelukkig compenseerde hij met genoeg vrouwelijke elementen zoals zijden blouses en foulards.

Aangeboden door onze partners

Lees ook