Drie op de vier huisartsen laten zich inenten tegen griep

Bron © Belga
Vorig jaar liet 77 procent van de Vlaamse huisartsen zich inenten tegen de seizoensgriep. Dat blijkt uit een onderzoek van professor Marc Van Ranst in samenwerking met het departement Gezondheidszorg en Technologie van de Katholieke Hogeschool Leuven dat de Artsenkrant kon inkijken.

Via steekproef werd 5 procent van de huisartsen, representatief voor leeftijd, geslacht en provincie, telefonisch gecontacteerd.

Antwerpen was de provincie waar de huisartsen zich het meest lieten inenten (82 procent), gevolgd door West-Vlaanderen (80 procent), Vlaams-Brabant (77 procent), Limburg (73 procent), en Oost-Vlaanderen (69 procent). Hoe ouder de dokters, hoe meer ze geneigd zijn om zich te laten vaccineren. De belangrijkste reden voor niet-vaccinatie was dat die huisartsen het 'gewoonweg vergeten' waren, of dat ze vonden dat ze 'in goede gezondheid' verkeerden.

'Het is een goed signaal dat de overgrote meerderheid zelf opteert voor een eigen griepprik. Dat is een mooi voorbeeld voor hun patiënten', zegt Van Ranst in de Artsenkrant.

Door dar