Amerikaanse Novation sluit overeenkomst met Agfa-Gevaert voor röntgenkamers

Het beeldverwerkingsbedrijf Agfa-Gevaert uit Mortsel sleept met zijn HealthCare-afdeling een nieuw driejarig contract in de wacht met de Amerikaanse groep Novation, die meer dan 30.000 gezondheidsinstellingen groepeert. Zij kunnen dankzij de "samenaankoopovereenkomst" bij het bedrijf oplossingen voor digitale radiografie bestellen, meldt Agfa.

wdp

Agfa en Novation hebben al vijf jaar een samenwerking. Na systemen voor beeldarchivering en computergestuurde radiografie gaat Agfa nu ook zijn DR-producten (Directe Radiografie) aanbieden via de Amerikaanse groep. Het gaat om onder meer volautomatische, digitale röntgenkamers, maar ook om mobiele en meer elementaire oplossingen. Die worden telkens geleverd met werkstations om beelden zo snel mogelijk te verwerken.

Het contract, dat is ingegaan op 1 september 2011, is het meest recente in een reeks akkoorden tussen Agfa HealthCare en Novation en zijn leden, waarvan het oudste dateert van 2006. Vorig jaar was Novation bij Agfa goed voor een verkoop van 30 miljoen dollar (22,7 miljoen euro), zegt woordvoerder Johan Jacobs. Het gaat om de grootste groep voor samenaankoop in de Amerikaanse gezondheidssector.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten