Vanthielen doet hoedje af voor N-VA

VTM-gezicht Francesca Vanthielen toont respect voor de N-VA Foto: (lva)

Zo vaak gebeurt het niet dat een bekende Vlaming positief is voor N-VA. Francesca Vanthielen doet het deze week in "Dag Allemaal".

Vanthielen is niet alleen tv-presentatrice op VTM. Ze is vooral het vrouwelijke boegbeeld van de G1000, een project dat duizend Belgen zoekt die samen willen nadenken over een nieuwe en betere vorm van democratie.

Over haar eigen politieke voorkeur wil ze het niet hebben. Ooit prijkte ze in het ledenblad van Groen! om die partij een hart onder de riem te steken. Maar in interviews steekt ze ook haar bewondering voor bijvoorbeeld Frank Vandenbroucke of Freya Van den Bossche (beide SP.A) niet onder stoelen of banken. 

In Dag Allemaal noemt ze daarnaast nog minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) en parlementslid Wouter De Vriendt (Groen!)

Maar Vanthielen is ook enthousiast over de N-VA. 'Hoed af voor die partij. Want ze doen misschien niet mee momenteel, maar als we staan waar we nu staan, dan is dat dankzij hen.'

Vanthielen noemt zich een overtuigde Vlaming. 'In elke vezel van mijn lijf.'

'Ik geloof in responsabilisering. Solidariteit is belangrijk, maar als je kijkt naar wat er gebeurt in de wereld, zullen we ons systeem toch grondig moeten hervormen.' 

Door bbd
AANGERADEN
Meest recent