'Maaltijden Brusselse scholen zijn wél lekker'

BRUSSEL - Er wordt wél lekker eten geserveerd in de Brusselse scholen. Eerste schepen Faouzia Hariche (PS) reageert daarmee op de uitspraken van Open VLD-gemeenteraadslid Els Ampe.

Ampe beweert dat leerlingen en leraars in de Brusselse basisscholen steeds minder warm eten over de middag. Schuldige zou de cateringservice van de stad zijn, die de maaltijden serveert. Het eten is slecht en de maaltijden worden te vroeg geleverd waardoor ze niet meer warm zijn, stelde Ampe na een bevraging.

Schepen Hariche, die voorzitter van de cateringservice 'De Brusselse keukens' is, weerlegt de kritiek. De maaltijden worden net populairder en steeds meer scholen sluiten zich aan, 'juist om de uitstekende kwaliteit van onze diensten'. Volgens haar vindt 90 procent van de gebruikers de kwaliteit en de service uitstekend.

Erkenning

Ook andere gemeenten willen aansluiten, zegt Hariche. 'Dit is toch een erkenning en een bewijs voor de kwaliteit die wordt aangeboden door de Brusselse Keukens.'

Het feit dat weinig jongeren uit het secundair beroep doen op warme maaltijden is volgens Hariche vooral te wijten aan de infrastructuur die momenteel niet alle leerlingen kan opvangen. Daarnaast zijn er veel leerlingen die de school graag verlaten tijdens hun middagpauze.

Fariche wijst er nog op dat het aantal ingeschreven leerlingen voor warme maaltijden met 4 procent gestegen is tegenover 2010.

Door kld
AANGERADEN
Meest recent