Jan De Nul zet toegangskanaal naar derde sluizencomplex Panamakanaal onder water

Bron © belga
AALST - Het nieuwe toegangskanaal tot het derde sluizencomplex van het Panamakanaal, dat vanaf 2014 Post-Panamax-schepen aan de kant van de Stille Oceaan kan ontvangen, is woensdag gevuld met water. Dat meldt Jan De Nul Group uit Aalst.

Halverwege augustus 2010 kreeg Jan de Nul Group uit Aalst het contract voor de bouw van het Pacific Entrance North Acces Channel (Penac).

Er werd 3 miljoen kubieke meter droog uitgegraven, waarvan tweederde rotsmateriaal dat eerst met dynamiet werd opgeblazen. Daarvoor werden onder meer 21 knikdumpers van Volvo ingezet.

Eens het waterniveau van het eerste deel van het toegangskanaal gelijkstaat met dat van het bestaande Panamakanaal, zal gestart worden met het baggeren van1 miljoen kubieke meter materiaal. Daarvoor worden de snijkopzuiger Marco Polo en de dipper Il Principe ingezet.

Volgens de baggeraar zullen de werken eind maart 2012 afgerond zijn, 7,5 maanden vóór de geplande einddatum van het contract. Jan De Nul Group stelt op het project 167 Panamezen te werken en 13 expats.

Jan De Nul Group maakt deel uit van het consortium dat ook de nieuwe sluizen bouwt. Verder voert de groep in Panama verdiepingsbaggerwerken uit in de haven van Cristobal, heeft De Nul Group drie andere baggercontracten aan het kanaal en wordt het toegangskanaal aan de Atlantische zijde verdiept en verbreed.

Door mtm
AANGERADEN
Meest recent