'Stap dichter bij contract tussen Marc Jacobs en Dior'

© rr

Het Franse modehuis had beloofd om de opvolger van John Galliano 'binnen geringe tijd' bekend te maken. We kunnen je nog niet vertellen dat Marc Jacobs officieel is benoemd als creatief directeur van Dior, maar er zou wel al een opvolger voor hem gevonden zijn bij Louis Vuitton. Phoebe Philo zou daar de nieuwe creatieve directeur worden.

edm

Volgens Women's Wear Daily is de verkoop van Dior, ondanks de negatieve economische sfeer, de afgelopen drie maanden met 17,6 procent gestegen. De goede cijfers zorgden er ook voor dat er geen haast moest gemaakt worden om een nieuwe creatieve directeur aan te duiden. De antisemitsche uitspraken en daarop volgend ontslag van John Galliano hebben er dus niet voor gezorgd dat er dit jaar minder kleding, juwelen, accessoires en parfum over de toonbank gingen.

De gesprekken met Marc Jacobs zouden stilletjes voortkabbelen, vertelden enkele bronnen aan Women's Wear Daily. Moederbedrijf LVMH stond eerst argwanend tegenover het vertrek van Jacobs bij hun ander succespaardje Louis Vuitton, maar lijken met Phoebe Philo eindelijk een geschikte kandidaat gevonden te hebben om het roer daar over te nemen.

Philo is een Britse ontwerpster die vooral gekend is voor haar werk bij modehuis Chloé. Ze volgde daar Stella McCartney op in 2001. In 2008 werd ze creatief directeur bij Céline, dat eveneens in handen is van LVMH.

Aangeboden door onze partners

Lees ook