Keisse (voorlopig) niet aan start Zesdaagse Gent

Bron © eigen berichtgeving

Iljo Keisse en Niki Terpstra Foto: Photo News

De kans dat Iljo Keisse op 22 november aan de start van de Zesdaagse in Gent verschijnt blijft bijzonder klein. Advocaat Walter Van Steenbrugge was een procedure gestart voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel om de renner startrecht te bezorgen, maar de rechter verklaarde zich woensdag onbevoegd om een uitspraak te doen.

Keisse leverde in november 2008 een positieve dopingplas af belandde in een ingewikkelde juridische strijd. De renner mag intussen weer starten in buitenlandse wedstrijden, maar in ons land mag hij vooralsnog niet aan de start verschijnen. Keisse zou de zesdaagse van Gent, van 22 tot 27 november in Het Kuipke, dan ook moeten missen.

Om dat te vermijden was Advocaat Walter Van Steenbrugge een procedure gestart bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De rechter verklaarde zich echter onbevoegd. Keisse en Van Steenbrugge reageren ontgoocheld, maar geven de strijd niet op. Ze bekijken nu welke stappen ze nog kunnen ondernemen om startrecht af te dwingen.

'Rechters durven geen uitspraak meer doen'

'Een zoveelste tegenslag maar die neem ik er wel weer bij', stelt Keisse. 'Ik ben op weg naar de Zesdaagse van Grenoble en overlegde reeds met mijn advocaten dat we doorgaan tot het gaatje. We blijven verdere stappen ondernemen om het onrecht dat mij aangedaan wordt teniet te doen. Volgens mijn raadsman Walter Van Steenbrugge is de zaak zo geëscaleerd dat rechters simpelweg geen uitspraak meer durven doen, hetgeen vandaag dus ook gebeurde. De kans dat ik dit jaar zal te zien zijn in het Gentse Kuipke schat ik bijzonder klein in, maar we blijven echter hopen.'

 Afgelopen zondag won Keisse samen met zijn Nederlandse ploeggenoot Niki Terpstra nog de Zesdaagse van Amsterdam. Het Quick Step-duo kwam al op de eerste dag aan de leiding in de Nederlandse hoofstad en stond die koppositie niet meer af. 

Door abg