Loix zakt naar vijfde plaats in rally van Cyprus

Bron © belga
In de rally van Cyprus, de slotmanche van het IRC kampioenschap, blijft de Noor Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia S2000) aan de leiding. Mikkelsen won zaterdagvoormiddag twee van de drie gereden ritten en bouwt zijn voorsprong op eerste achtervolger Nasser Al Attiyah (Ford Fiesta S2000) uit tot 26.8 seconden. De Qatarees was wel de snelste in de derde rit van zaterdag.

Bij deze stand slaat Mikkelsen een dubbelslag en wint hij niet alleen de rally, maar pakt hij ook de IRC-titel. Bij een eventuele zege van Al Attiyah en een tweede plaats van Mikkelsen gaat de titel alsnog naar de derde in de stand, de Tsjech Jan Kopecky (Skoda Fabia S2000). Hij heeft een achterstand van 48.2 sec op de leider.

Freddy Loix (Skoda Fabia S2000) beleefde een rotvoormiddag. De Limburger verloor in de openingsrit zijn vierde plaats aan de Zweed Patrick Sandell (Skoda Fabia S2000) en in zijn aanvalsdrift om de verloren tijd terug goed te maken ging de Belg in de fout, spinde en liet zijn motor afslaan. Loix is nu vijfde en volgt op 13 seconden van de vierde plaats. Voor de titel komt Loix bij deze stand niet meer in aanmerking.

Door oom
  • AANGERADEN