Mikkelsen jongste winnaar IRC na winst in rally van Cyprus

Bron © Belga
De Noor Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia S2000) heeft zaterdag de titel in het IRC-kampioenschap veroverd door de rally van Cyprus, de slotmanche van de Intercontinental Rally Challenge, te winnen.

Mikkelsen, 22 jaar en 136 dagen oud, is de jongste eindwinnaar ooit in de IRC. Hij haalde het in Cyprus voor de Tsjech Jan Kopecky (Skoda Fabia S2000), die hij ook in de eindstand van het kampioenschap op de tweede plaats houdt.

Jongste winnaar IRC

 

Mikkelsen is 22 jaar en 136 dagen oud en is daarmee de jongste rijder in de geschiedenis die de titel verovert.

Mikkelsen is de man van de tweede seizoenshelft. Na zijn opgave in de Rally van Ieper leek niets er op dat hij de titel zou pakken. Maar na twee tweede plaatsen in de Rally van de Azoren en Sanremo en twee zeges in de twee laatste wedstrijden van het seizoen, Schotland en Cyprus, is Mikkelsen de kampioen. Zijn Tsjechische teamgenoot Jan Kopecky werd tweede in Cyprus en komt in het kampioenschap anderhalf punt te kort voor de titel. De derde plaats in Cyprus was voor de Zweed Patrick Sandell (Skoda Fabia S2000).

Sputterende motor Loix

In de slotfase van de wedstrijd kon Loix zich wegens een sputterende motor niet meer mengen in de strijd voor het podium. Loix (Skoda Fabia S2000) werd vijfde in Cyprus en vierde in het kampioenschap. Vrijdag had Thierry Neuville (Peugeot 207 S2000) al moeten opgeven. Hij is vijfde in de eindstand van de IRC.


 


 

Door vermi
  • AANGERADEN