Milow, dEUS en School is Cool topfavorieten voor MIA's

Bron © vrt
  • Raymond van het Groenewoud sleept vier nominaties in de wacht
De genomineerden voor de Music Industry Awards (MIA's) zijn bekend. dEUS, Milow, Hooverphonic, School Is Cool, Raymond van het Groenewoud en Selah Sue zijn de topfavorieten.

Op zaterdag 10 december zal de Vlaamse muzieksector naar jaarlijkse gewoonte haar Music Industry Awards (MIA's) uitreiken. In totaal zullen er die avond zestien prijzen verdeeld worden. Het is inmiddels de vijfde editie van de MIA's.

De MIA's zijn een initiatief van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT. De topfavorieten van dit jaar zijn dEUS, Milow, Hooverphonic, School Is Cool, Raymond van het Groenewoud en Selah Sue. De prijsuitreiking zal op 10 december live uitgezonden worden op één.

De genomineerden

De absolute topfavoriet is Jonathan Vandenbroeck, beter gekend als Milow. Hij sleept niet minder dan zeven nominaties in de wacht, onder meer voor Hit van het jaar en Beste Liveact. Op de tweede plaats staat School Is Cool, met vijf nominaties, onder meer voor Beste Groep en Doorbraak van het Jaar.

Raymond van het Groenewoud lijkt terug van weggeweest met onder meer een nominatie voor Beste Nederlandstalige Artiest en Beste Mannelijke Soloartiest. Favoriet Selah Sue is dan weer een van de vier favorieten voor Beste Vrouwelijke Soloartiest, dEUS kan met 'Keep You Close' de prijs voor Beste Album in de wacht slepen en Alex Callier, van de groep Hooverphonic, kan meedingen naar de award voor Beste Auteur-componist.

Vanaf vandaag kan iedereen die dat wil zijn stem uitbrengen op een van de genomineerden. Dat kan op http://mias.een.be, tot en met 28 november. Zoals vorig jaar kunnen mensen ook via hun Facebookprofiel hun stem uitbrengen. Tijdens de liveshow op Eén kan het publiek stemmen voor Hit van het Jaar.

 

Door rdc
AANGERADEN