Paul Smith wordt gelauwerd met carrièreprijs

© AP

De Britse ontwerper Paul Smith rijft dit jaar de belangrijkste Britse modeprijs binnen. Met de prijs - 'The Outstanding Achievement in Fashion Design' - wordt de 35-jarige carrière van de modeontwerper gehuldigd. Paul Smith neemt de award op 28 november in ontvangst, tijdens de uitreiking van de British Fashion Awards.

idl

De belangrijke Britse modeprijs wordt jaarlijks door de British Fashion Council uitgereikt aan een ontwerper 'die een uitzonderlijke bijdrage leverde aan de Britse mode-industrie'. Eerder kende het instituut de award al toe aan de veelbesproken ontwerper John Galliano en aan Vivienne Westwood. Vorig jaar werd de prijs nog postuum uitgereikt aan de overleden ontwerper Alexander McQueen.

De carrière van Paul Smith kende 35 jaar geleden een aanvang, met het merk dat tot op vandaag zijn naam draagt. Oorspronkelijk focuste Smith zich op mannenmode, maar daar zijn ondertussen ook onder andere vrouwen-, schoenen- en meubelcollecties aan toegevoegd. Kenmerkend voor het werk van de 65-jarige ontwerper is zijn herkenbare handtekening, die steevast zijn kledingstukken siert. In 2000 werd Sir Paul Smith nog door de Britse koningin Elizabeth II tot ridder geslagen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook