Driehonderd Pukkelpoppers stappen in december naar de rechter

Bron © belga

Foto: Koen Bauters

De organisatie van Pukkelpop krijgt nog tot 15 december de tijd om gedupeerde festivalgangers hun geld terug te geven. Op die dag zal organisator Chokri Mahassine een gerechtsdeurwaarder over de vloer krijgen met een dagvaarding, zo schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vrijdag.

Organisator Chokri Mahassine en de advocaten van gedupeerde Pukkelpoppers staan al een tijdje lijnrecht tegenover elkaar. Het geschil draait rond de compensatieregeling die de organisator voorstelt. Die is volgens sommige Pukkelpop-gangers onvoldoende. Zij willen de prijs van een combiticket voor het festival, 159 euro, in één keer terugkrijgen.

Vorige week maandag kreeg Chokri Mahassine al een eerste aangetekende brief, afkomstig van een tiental gedupeerde klanten, in de bus. Mahassine liet diezelfde dag nog weten dat de advocaat niet op een antwoord hoeft te wachten.

'We sturen volgende week een tweede aangetekende brief naar de organisatie', zegt advocaat Alex Wijnant, die intussen al driehonderd gedupeerde Pukkelpoppers vertegenwoordigt. 'Als daar geen antwoord op komt, stappen we naar de rechtbank.'

Als de organisatie niets meer laat weten, zal op 15 december een gerechtsdeurwaarder naar Hasselt vertrekken met een dagvaarding in de hand. In dat geval is Mahassine, of zijn advocaat, verplicht op een bepaalde datum voor een rechtbank te verschijnen.

 

Door lej
AANGERADEN
Meest recent