Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn laatste keer in Glazen Huis Music For Life

Bron © Eigen berichtgeving, Belga
  • Tomas De Soete is de veteraan: hij trekt al voor de vijfde keer in het Glazen Huis
LEUVEN / ANTWERPEN / GENT - Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn zullen dit jaar voor de laatste keer in het Glazen Huis van Music For Life zitten. Of beter gezegd drie huizen, want de presentatoren gaan in Leuven, Gent en Antwerpen in een Glazen Huis zitten. De laatste editie van Music For Life staat in het teken van diarree. 'We do give a shit', luidt het.

Ook dit jaar laten drie Studio Brussel-presentatoren zich vrijwillig opsluiten in een Glazen Huis. Daar leven ze zeven dagen enkel op sapjes. Zo brengen de Glazen Huis-bewoners een stille ramp onder de aandacht en tonen ze hun onvoorwaardelijke engagement voor de wereldwijde problematiek van diarree. Dat is de grootste doodsoorzaak ter wereld bij kinderen, elke dag sterven er vierduizend kinderen aan de aandoening.

Glazen Verhuis

Otto-Jan Ham en Linde Merckpoel, twee andere presentatoren van Studio Brussel, zullen instaan voor de Glazen Verhuis. Vanuit Hasselt richting Leuven en vanuit Kortrijk richting Gent, met onderweg enkele stopplaatsen, zullen er kleine Glazen Huizen worden getrokken. Er wordt gevraagd aan verenigingen en andere groepen om die huizen ter plaatse te brengen. De Nationale Loterij zal per kilometer dat de Glazen Huizen worden getrokken, 500 euro schenken aan Music For Life.

Tomas De Soete heeft de meeste ervaring met het Glazen Huis. Hij zal al voor de vijfde keer aanwezig zijn in het Glazen Huis. Voor Siska Schoeters is het de vierde keer en voor Sam De Bruyn de derde keer.

Themalied en Glazen Show

Het themalied dit jaar is een cover van 'Zanna', van Luc Van Acker. Selah Sue (uit Leuven), Jeroen van The Subs (uit Gent) en Tom Barman (uit Antwerpen) zetten hun schouders onder dit lied. Steven van Herreweghe zal samen met Sofie Lemaire een tuinhuis bemannen naast het Glazen Huis voor het tv-programma 'De Glazen Show' waarin BV's hun spullen ter veiling aanbieden.

Music For Life vindt plaats van 17 tot 23 december.

 

Door dar, mtm
Meest recent