Zó ziet een modieuze kerstboom eruit

© claridges.co.uk

© claridges.co.uk

© claridges.co.uk

© claridges.co.uk

1 / 4

In Londen is de iconische én modieuze kerstboom in het hotel Claridge's onthuld. Alber Elbaz - de creatieve geest achter het Parijse modehuis Lanvin - ontwierp de kerstboom dit jaar. Daarmee treedt de Israëlische designer in de voetsporen van John Galliano.

idl

Dit jaar werd voor het ontwerp beroep gedaan op Alber Elbaz, creatief directeur van het Franse modehuis Lanvin. De kerstboom van Elbaz is gigantisch, kleurrijk én een "combinatie van traditioneel en modern". Opvallend zijn de marionetten bij en rond de boom; ze dragen Lanvin-uniformpjes, gebaseerd op de originele uniformen van het hotelpersoneel.

Sinds drie jaar lokt de kolossale kerstboom van het vijfsterrenhotel in Londen heel wat nieuwsgierige gasten en toeristen naar de lobby. Het hotel nodigt jaarlijks een beroemde ontwerper - én gast - uit om de boom in een persoonlijke stijl te versieren. De lancering van de modieuze kerstboom gaat jaarlijks met een glamoureus feest gepaard.

De voorbije twee jaar deed het hotel nog een beroep op de Britse modeontwerper John Galliano. In 2009 ontwierp deze een wel heel bijzondere creatie met blauwe luipaarden, terwijl de kerstboom van 2010 het met roze koralen, zeepaardjes en zeeanemonen moest doen.

Lees ook