Veroordeelde John Galliano nu ook bekroond door Franse overheid

© © YOAN VALAT

© © Jacques Brinon

1 / 2

In september werd de 51-jarige Britse ontwerper John Galliano nog berecht door een Franse rechtbank voor antisemitische uitspraken, maar dat hield de Franse overheid niet tegen om zijn atelier te bekronen met de prestigieuze titel 'Enterprise du Patrimoine Vivant'.

edm

Die titel wordt geschonken door het Franse ministerie van Economie, Industrie en Werk aan bedrijven met een uitzonderlijke know-how in hun ambacht, van aardewerkfabrieken tot kristalmakers.

In het atelier van Galliano werken vijftien mensen die al 'meer dan een decennium ervaring hebben in het maken van patronen, knippen en andere technieken'. Eerder kregen de ateliers van modehuizen Chanel, Dior, Céline en Hermès dezelfde bekroning.

Nog steeds geen vervanger bij Dior

Sinds Galliano's ontslag in maart staat het atelier onder leiding van Bill Gayten, destijds zijn assistent bij Dior. Dat modehuis heeft nog altijd geen opvolger aangeduid voor de in ongenade gevallen ontwerper. De gesprekken met grote kanshebber Marc Jacobs zouden definitief zijn afgesprongen. Wacht het modehuis misschien nog even de publieke opinie af om Galliano zelf terug thuis te brengen?

In dit filmpje uit 2008, zie je Galliano aan het werk in zijn atelier:

Lees ook