Ene LDD’er verwijt de andere 'populistisch uit zijn nek te lullen'

© twitter

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD) verwijt zijn partijgenoot Peter Reekmans dat hij "populistisch uit zijn nek lult". Aanleiding is de kritiek van Reekmans dat er zaterdag te weinig van zijn collega volksvertegenwoordigers aanwezig waren op de feestelijkheden in het Vlaams Parlement.

bvb

LDD’er Peter Reekmans (LDD) was er zaterdag helemaal niet over te spreken dat er maar 10 van de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers waren opgedaagd voor de viering van 40 jaar Vlaams Parlement. "Dit is gewoon schandalig", klonk het. "Waar gaan we naartoe als parlementsleden hun eigen feest niet meer vieren? ".

Volgens Reekmans hoeft het niet te verwonderen dat de mensen hun vertrouwen in de politiek kwijt raken als de volksvertegenwoordigers zich voor dergelijke initiatieven niet een paar uur kunnen vrijmaken.

Merkwaardig genoeg krijgt Reekmans tegenwind uit zijn eigen fractie. Partijcollega Jurgen Verstrepen twitterde zondag: "vindt dat Peter Reekmans, fijne collega, populistisch uit zijn nek lult over ’viering’ van het Vlaams Parlement en afwezigheden".

Verstrepen verwijderde de tweet later, maar de boodschap was intussen al door anderen opgepikt en verspreid.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten