Voorpost protesteert op CD&V-congres

Bron © belga
Enkele tientallen leden van Voorpost hebben zondagmorgen bij de aanvang van het CD&V-congres dat moet beslissen over de regeringsdeelname luidruchtig geprotesteerd tegen het regeerakkoord.

"Uw partij verkoopt Vlaanderen - De Vlamingen betalen de prijs", luidde de slogan. Het protest verdween echter in het niets bij de staande ovatie die voorzitter Wouter Beke bij de start van het congres te beurt viel.

Het Vlaams-nationalistische Voorpost hekelde de "deelse en onzuivere" splitsing van BHV, het uitblijven van de overheveling van de kinderbijslag, de toenemende transfers en de versterking van de gewesten ten nadele van de gemeenschappen. Vooral de partijkopstukken moesten de decibels trotseren om het Auditorium van Gasthuisberg te bereiken.

Voorzitter en hoofdonderhandelaar voor CD&V, Wouter Beke, kreeg bij de aanvang van het congres een staande ovatie en minutenlang applaus toen hij de krachtlijnen van het akkoord wilde toelichten. Door het regeerakkoord kan het land op orde gezet worden en kan de toekomst van het rijnlandmodel verzekerd worden, was de rode draad in zijn uiteenzetting.
 

Door bvb
TOP 10 MEEST GELEZEN