Vereeck plant gesprek met Verstrepen en Reekmans

"Dit is een meningsverschil zoals er zoveel zijn bij andere partijen en fracties. Dit is een akkefietje dat beter intern was uitgesproken dan in de media", zo reageert Vlaams LDD-fractieleider Lode Vereeck op de uithaal van Jurgen Verstrepen aan het adres van partijcollega Peter Reekmans. Vereeck wil de zaak dinsdag uitpraten in een gesprek met beide kemphanen.

bvb

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD) verweet zijn partijgenoot Peter Reekmans dat hij "populistisch uit zijn nek lulde". Aanleiding voor die scherpe uitval was de kritiek van Reekmans dat er zaterdag te weinig van zijn collega volksvertegenwoordigers aanwezig waren op de feestelijkheden in het Vlaams Parlement.

De kritiek van Reekmans werd door verschillende parlementsleden niet echt gesmaakt, maar opvallend is dat de uitspraken ook bij zijn partijcollega Verstrepen in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Zo twitterde Verstrepen zondag: "vindt dat Peter Reekmans, fijne collega, populistisch uit zijn nek lult over ’viering’ van het Vlaams Parlement en afwezigheden".

Fractieleider Vereeck beschouwt de zaak als een "akkefietje" zoals er wel vaker zijn in andere partijen en andere fracties. Vereeck betreurt wel dat ze zaak niet intern besproken werd, maar in de media. Hij gaat dinsdag aan tafel zitten met Verstrepen en Reekmans en wil de zaak "uitpraten". "Dinsdag is het Sinterklaas. Ik zou zeggen: ’wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe’", aldus Vereeck.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten