Eén biedt excuses aan aan Greet Rouffaer

Bron © vrt

Foto: © vrt Lies Willaert

De netmanager van Eén, Jean Philip De Tender, en Marcel Vanthilt verontschuldigen zich bij alle brandwondenpatiënten en Greet Rouffaer in het bijzonder voor de uitspraak die Marcel Vanthilt zaterdag deed tijdens de uitreiking van de MIA’s op Eén.

Zaterdagavond zond Eén de uitreiking van de MIA-muziekprijzen live uit. Het optreden van Milk Inc. eindigde met knallend vuurwerk, waarop presentator Marcel Vanthilt zei: 'Oei, nog meer vuurwerk en het zou hier naar Greet Rouffaer beginnen te ruiken.'

Daarmee refereerde hij aan het ongeluk dat de actrice in 1997 had op de set van Wittekerke. Rouffaer raakte toen zwaar verbrand toen een gasfles ontplofte.

Het regende meteen verontwaardigde reacties op lezersfora en sociale netwerksites.

Jean Philip De Tender: “Er is afgelopen zaterdag een inschattingsfout gemaakt. Het is nooit de bedoeling geweest om iemand te kwetsen, maar we beseffen nu dat de uitspraak ongepast was en heel wat brandwondenpatiënten heeft geraakt. We hebben een fout gemaakt en bieden onze oprechte excuses aan.”

Jean Philip De Tender en Marcel Vanthilt hebben ondertussen persoonlijk hun excuses aan Greet Rouffaer aangeboden.

Andere quotes van Vanthilt tijdens de uitreiking

"Wij vonden de laatste Limburgers die niet betrokken zijn bij fraude, een seksschandaal of weggeblazen zijn op Pukkelpop. Hier is Milk Inc.!"

"Nog meer vuurwerk en het zou hier naar Greet Rouffaer beginnen te ruiken."

"De hit van het jaar is voor een dolle schutter uit Noorwegen."

"U kunt haar afhuren voor ballonvaarten boven Sint-Niklaas. Hier is Lesley-Ann Poppe."

"School Is Cool. Met zo'n groepsnaam hebben ze vast nooit op een jezuïetencollege gezeten. Of als het wel zo zou zijn, moet het een college met airconditioning geweest zijn."

"De prijs voor het beste album wordt uitgereikt door echte zwaargewichten in de muziekindustrie. Daar kan Maggie De Block nog een puntje aan zuigen."

Door bvb
Meest recent