Music For Life 2011 officieel van start

Het startsein voor de laatste editie van Music For Life is gegeven. Om 19 uur lieten Tomas de Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn zich opsluiten in het Glazen Huis in Leuven en werd met 'One More Time' van Daft Punk de eerste plaat op het publiek losgelaten. Elbow mocht om 20.15 uur het eerste dakconcert verzorgen.

Het was de Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) die de deur mocht openhouden voor de drie presentatoren. 'Ik doe dat met veel plezier, want zes jaar geleden werd het Glazen Huis op deze plek geboren', vertelde hij aan Roos Van Acker. 'Toen wisten we evenwel nog niet wat ons te wachten stond. Maar langzaamaan zagen we het uitgroeien tot iets groots.'

Het Glazen Huis zal ook twee keer verhuizen: de start is aan het station van Leuven, het vervolg in Gent, het slot in Antwerpen. Het thema van de actie is dit jaar 'diarree'. Concreet staat de situatie in Nepal centraal.

Sam Debruyn was de voorbije week ziek, maar voelde zich intussen weer sterk genoeg om opgesloten te worden in het huis. 'Al heb ik een van m'n drie valiezen gevuld met medicijnen', liet hij zich ontvallen.

Om 20.15 uur mocht het Britse Elbow het eerste dakconcert verzorgen. Niet zo'n grote verrassing toen het doek naar beneden ging, omdat Thomas voor de aanvang ervan al had aangekondigd dat er 'met wat ellebogenwerk gerust nog wat mensen bij konden aan het podium'. Rond 22.20 uur was de beurt aan Netsky en Lady Linn.

Ook sprintster Kim Gevaert kwam langs. 15.000 euro had ze mee, de opbrengst van de Santa Run - met 5.000 kerstmannen en -vrouwen - in Antwerpen. Daar stond dan ook een plaatje tegenover: 'Last Christmas' van Wham!.

Nog om 19 uur heeft Otto-Jan Ham vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt het startschot gegeven voor De Glazen Verhuis. Om de Glazen Huisbewoners te verhuizen van Leuven naar Gent moet een glazen verhuiswagen op het Martelarenplein geraken voor maandagavond 18 uur. Omdat de sleutel van de glazen verhuiswagen in Leuven ligt, moet de wagen verder getrokken worden op pure spier- en wilskracht. Het schepencollege van Hasselt nam de eerste kilometers voor zijn rekening.

 

 

 

Door bpr
AANGERADEN