Professor UGent in cassatie tegen straf voor aanranding zoon studente

Bron © belga
GENT - De 45-jarige professor van de Gentse universiteit die twee jaar cel met uitstel kreeg voor de aanranding van de 3-jarige zoon van een studente, heeft cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling door het Gentse hof van beroep. Dat bevestigen zijn advocaten Walter Van Steenbrugge en Christine Mussche.

 Gaetan B., professor Zoölogie aan de UGent, moest zich samen met een 33-jarige Nederlandse studente van hem verantwoorden voor de aanranding van de zoon van de vrouw. De feiten vonden plaats tussen 2006 en 2008. De professor en de studente hadden toen een relatie en betrokken het kind bij hun seksuele activiteiten. Zo moest het kind toekijken terwijl het koppel seks had. De vrouw liet zich door het kind betasten en stuurde beeldmateriaal ervan naar de professor. Ook de professor liet zich door het kind intiem betasten.

De Gentse correctionele rechtbank legde in eerste aanleg beide beklaagden geen straf op. De professor en de studente kregen de opschorting van de uitspraak van de veroordeling, wat betekent dat de feiten bewezen waren maar dat er geen straf werd opgelegd. Het Gentse parket ging echter in beroep tegen de uitspraak en het hof van beroep veroordeelde beide beklaagden tot elk twee jaar cel met uitstel.

Door kidr