De tien beruchtste naaktstranden ter wereld

© shutterstock

Vrije vogels of zonnekloppers die liever geen witte strepen willen, trekken wanneer het warmer wordt naar een strand waar zwempakken taboe zijn. Een overzicht van leukste plekken.

tib

1. Cap D'Agde, Zuid-Frankrijk

Deze plek is de onbetwiste koningin van het nudisme in Europa. Van winkelen tot zwemmen en fietsen: werkelijk alles doe je hier in je blootje.

2. Sylt, Duitsland

Het grootste van de Duitse Waddeneilanden heeft een prachtige natuur en is populair bij de welgestelde en beroemde medemens. Ongeveer zestig procent van de toeristen komt hier bovendien naakt baden op de verschillende daarvoor voorziene stranden, waarvan het meest legendarische in Kampen ligt.

3. Red Beach, Santorini, Griekenland

Deze groep stranden dankt zijn verzamelnaam aan het zand dat er donkerrood kleurt. Vooral in het noordelijke gedeelte staat men open voor naakte vakantiegangers.

4. Orient Bay, Sint-Maarten, Caraïben

Dit strand is bekend om zijn tropische allures en zijn Club Orient, het enige naturistenresort in de regio. Alleen camera's en ghettoblasters zijn hier verboden.

5. Es Trenc, Mallorca, Spanje

Hier kom je niet alleen om te feesten, maar ook om naakt te baden. Vooral Playa Pregón wordt beschouwd als een van de beste naaktstranden in de omgeving.

6. Rügen, Duitsland

Het grootste eiland van Duitsland is een paradijs voor nudisten aangezien het zo'n twaalf uitgebreide naakstranden heeft, prima geschikt voor families.

7. Banana Beach, Skiathos, Griekenland

Achter de rotsen van het beroemde strand Banana Beach verbergen zich drie kleine naakstranden, die vooral bij jongeren populair zijn.

8. Gand Saline Beach, St. Barth, Caraïben

Eigenlijk is deze regio vooral populair bij de rijke en beroemde toeristen, maar op dit eiland dat als 'Collectivité d'outre mer' bij Frankrijk hoort, zijn nudisten welkom.

9. Paradise Beach, Mykonos, Griekenland

Dit strand geldt als een van de beste voor wie houdt van een stevige feestvakantie, op sommige delen geldt dat ook zonder kleren aan.

10. Valalta Camp, Rovinj, Kroatië

De nudistencamping Valalta aan de monding van het kanaal van Lim is legendarisch en bestaat al meer dan 40 jaar.

Aangeboden door onze partners