Sven Pichal niet langer voorzitter Roze Huis

Foto: Jobat.be

ANTWERPEN - Sven Pichal (32) stopt in maart of april dit jaar als voorzitter van Het Roze Huis - Cavaria Antwerpen. Hij zal wel actief blijven in het bestuur. Dat kondigde Pichal zelf aan tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging, meldt de weblog Lacquemant.

Tijdens zijn toespraak had Pichal het ook over het verminderde budget van de vereniging. Zo moest de holebikoepel een betaalde medewerker opgeven. Toch zal Het Roze Huis blijven ijveren voor meer diversiteit.

'Te veel holebi's blijven in de kast en beleven hun geaardheid achter gordijntjes. Het Roze Huis zal samen met de stad en provincie Antwerpen er blijven voor ijveren dat iedereen openlijk zichzelf kan zijn.'

'Verder blijven nog te veel holebi's en transgenders in de kast, achter de gordijnen, namelijk die holebi's die opgroeien in allochtone gezinnen in ons land. En dat mogen we niet aanvaarden. Iedereen in ons land moet dezelfde gelijke kansen' krijgen als holebi.'
 

Pichal bekleedt de functie van voorzitter van Het Roze Huis sinds februari 2008. Op de algemene vergadering in maart zal een opvolger voor Sven worden aangeduid. 

Door kidr, jta