Vriend van overleden Milk Inc.-ster donderdag voor de rechter

Bron © belga
HOUTHALEN-HELCHTEREN - Voor de correctionele rechtbank van Hasselt start donderdag het proces tegen Robby F. De man staat terecht omdat hij in april 2010 vloeibare xtc bezorgde aan zijn toenmalige vriendin Ann Vervoort. De voormalige frontvrouw van de hitformatie Milk Inc stikte kort nadien in haar eigen braaksel.

De 33-jarige Ann Vervoort werd op 22 april 2010 dood aangetroffen in haar woning in de Fazantenstraat in Houthalen-Helchteren. Omwille van het verdachte karakter van haar overlijden werd een gerechtelijk onderzoek gestart. Op 25 april liet de Hasseltse onderzoeksrechter Robby F. arresteren wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van de zangeres.

Robby F. was al voor de dood van Vervoort gekend bij politie en gerecht voor inbreuken op de drugswet. Hij wordt op het proces verdedigd door meester Geert Jaspaert. Naast het verschaffen van de vloeibare xtc staat de man ook terecht voor het bezit van cocaïne.

Ann Vervoort werd op 6 mei 2010 begraven. Robby F. kreeg toen geen toestemming om de plechtigheid bij te wonen, maar hij mocht zijn vriendin wel nog een laatste groet brengen. Midden juni werd de man uiteindelijk vrijgelaten.

Ann Vervoort was tot 2000 de zangeres van Milk Inc. Samen met Regi maakte ze hits van de nummers 'In My Eyes', 'Promise', 'Losing Love' en 'Walk on Water'. De zangeres was ook de ex-vriendin van Pat Krimson (Patrick Claesen). Na de breuk met Claesen leidde ze een anoniem bestaan. Bij Milk Inc. werd Vervoort vervangen door Linda Mertens.

Door jns
AANGERADEN