Marianne Thyssen heeft geen gemeentelijke ambities meer

© Jimmy Kets

CD&V-politica Marianne Thyssen is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Oud-Heverlee geen kandidaat voor het ambt van burgemeester of schepen. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door Thyssen.

bvb

De door haar aangevoerde CD&V/N-VA-lijst haalde in 2006 evenveel zetels (8) als Fusiebelangen van Albert Vandezande. Omdat die lijst toen circa 150 stemmen meer haalde bleef Vandezande voor de zesde keer op rij burgemeester.

Thyssen gaf haar mandaat als schepen en gemeenteraadslid in Oud-Heverlee midden 2008 op toen ze naast europarlementslid ook partijvoorzitster werd. Ondanks het feit dat ze in juni 2010 aftrad als partijvoorzitster vindt ze nu een nieuwe cumul van Europese en gemeentelijke uitvoerende mandaten niet te doen.

Thyssen is sinds 1991 lid van het Europees parlement. Ze is eerste voorzitter van partijfractie en lid van de commissie economische en monetaire zaken. "Ik heb hiermee meer dan mijn handen vol. Een lokaal mandaat kan niet als je dat pas na 23 uur kan gaan uitoefenen. Wie gemeentelijk politiek actief wil zijn moet veel onder de mensen aanwezig zijn.

De CD&V-ploeg in Oud-Heverlee doet het overigens momenteel zeer goed", aldus Thyssen. Het is nog niet uitgemaakt of ze bij de komende gemeenteraadsverkiezingen überhaupt kandidaat is op de CD&V-lijst. Deze zal in Oud-Heverlee getrokken worden door schepen Adri Daniëls.

Aangeboden door onze partners