Vriend van overleden Milk Inc.-ster kent in februari zijn lot

Bron © belga
HOUTHALEN-HELCHTEREN / HASSELT - De correctionele rechtbank van Hasselt beslist op 9 februari over het lot van de 34-jarige Robby F. De man staat terecht omdat hij in april 2010 vloeibare xtc zou bezorgd hebben aan zijn toenmalige vriendin Ann Vervoort. De voormalige frontvrouw van de hitformatie Milk Inc. stikte kort nadien in haar eigen braaksel. 'Ik sta er elke dag mee op en ik ga er elke dag mee slapen', vertelde de man voor de rechtbank.

De 33-jarige Ann Vervoort werd op 22 april 2010 dood aangetroffen in haar woning in de Fazantenstraat in Houthalen-Helchteren. Ze had kort voordien samen met Robby F. alcohol en drugs gebruikt. De man legde eerst schoorvoetende verklaringen af, omdat zowel zijn ouders als zijn schoonouders niets afwisten van het druggebruik van hem en Ann.

Omdat het overlijden van Vervoort verdacht was, startte het Hasseltse parket een gerechtelijk onderzoek. Op 25 april liet de onderzoeksrechter Robby F. arresteren wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van de zangeres. De man was al voor de dood van Vervoort gekend bij politie en gerecht voor inbreuken op de drugswet. Half juni 2010 kwam hij weer vrij.

Op de zitting vertelde Robby F. donderdag dat hij en Ann eind 2009 eens een flesje vloeibare xtc hadden gekocht om uit te proberen, maar dat het hen niet was bevallen. Robby F. vroeg Ann om het flesje weg te gooien, maar hij wist niet of dat effectief gebeurd was. Op de avond van de dood van Ann, had Robby F. ook geen vloeibare xtc ingenomen, wel cocaïne en alcohol. Hij wist naar eigen zeggen niet dat Ann vloeibare xtc had gebruikt.

Goede band met ouders Ann


Meesters Veronique Mertens en Geert Jaspaert, de advocaten van Robby F., benadrukten dat hun cliënt nog altijd een goede band heeft met de ouders van Ann Vervoort. 'Hij heeft er spijt van en hij geeft er zichzelf de schuld van dat hij niet eerder al het mogelijke had gedaan om met Ann van de drugs af te geraken. Ze hadden ook een uitdrukkelijke kinderwens', aldus de verdediging.

De ouders van Ann Vervoort hebben zich geen burgerlijke partij gesteld en dat wijst volgens de advocaten ook op de nog goede verstandhouding met hun voormalige schoonzoon. 'De ouders van Ann stelden een verklaring op dat ze nog altijd van Robby houden. Onze cliënt is na de feiten niet correct afgeschilderd', aldus meester Jaspaert. 'Ik sta er elke dag mee op en ik ga er elke dag mee slapen', vertelde Robby F. zelf.

Advocaten gaan voor vrijspraak


Het parket oordeelde dat er twijfel is over het feit of Robby F. de vloeibare xtc aan zijn toenmalige vriendin bezorgde. De advocaten van F. gaan dan ook voor de vrijspraak. Voor het bezit van cocaïne vorderde procureur De Keersmaecker zes maanden cel, volledig met uitstel.

Ook een 32-jarige Houthalenaar, die samen met Robby F. terechtstond, gaat voor de vrijspraak. Raadsman Christophe Bielen dankte in zijn pleidooi de procureur voor diens 'intellectuele eerlijkheid' om te stellen dat er onvoldoende bewijzen waren dat de twee Houthalenaren Ann Vervoort de vloeibare xtc hadden bezorgd.

Door jns
AANGERADEN