Le Gamin au Vélo is Belgische hoop op Golden Globe

Foto: Le Gamin au vélo

Op de uitreiking van de Golden Globes zondag is ook België vertegenwoordigd. De film 'Le gamin au vélo' van de Waalse broers Luc en Jean-Pierre Dardenne is genomineerd in de categorie Beste niet-Engelstalige film.

 Le Gamin au Velo won de voorbije maanden al verschillende prijzen, waaronder de Grand Prix op het filmfestival van Cannes. Met nu de nominatie voor Beste niet-Engelstalige film op de Golden Globes, kunnen de Dardennes nog meer roem opstrijken. Een Oscar is voor de Dardennes niet meer mogelijk. De film Rundskop is daar de Belgische inzending. 

Le Gamin au Vélo neemt het in zijn categorie op tegen de Chinese film The Flowers Of War, het Amerikaanse maar Bosnisch gesproken In The Land Of Blood And Honey (geregisseerd door niemand minder dan Angelina Jolie), de Iraanse film A Separation en het Spaanse The Skin I Live in.

De 69e editie van de Golden Globes wordt gepresenteerd door de Britse komiek Ricky Gervais en start zondagavond in Beverly Hills om 20u plaatselijke tijd. In België is het op dat moment al maandagochtend 5u.

Het Nieuwsblad volgt de uitreiking van de Golden Globes op de voet en houdt u maandagochtend op de hoogte over de winnaars.

Door kidr
AANGERADEN