Parijse modeprijs voor Joan Burstein en Paul Smith

© Vogue UK/Photonews

De iconische, Britse modehandelaar Joan Burnstein en de Britse modeontwerper Paul Smith zullen later deze maand in Parijs gelauwerd worden. Beiden zullen vrijdag, tijdens de Parijse mannenmodeweek, de 'Médaille de la Ville de Paris' ontvangen voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de mannenmode.

idl

Joan Burnstein - in de modewereld bekend als 'Mrs B' - opende haar beroemde winkel Browns in Londen in 1970. Al gauw profileerde ze zichzelf als een vrouw met een neus voor (mode)talent. Zo bracht zij designers als Giorgio Armani, Donna Karan, Calvin Klein, Jil Sander of Commes des Garçons voor het eerst naar Londen. Het was ook Burnstein die de collectie waarmee de ondertussen beroemde John Galliano op de modeacademie afstudeerde, rechtstreeks van de catwalk in haar winkel plukte.

Paul Smith is een Britse modeontwerper die zich vooral in mannenmode specialiseerde. Toch werden ondertussen ook vrouwen-, schoenen- en meubelcollecties aan het gelijknamige label toegevoegd. Kenmerkend voor het werk van de 65-jarige ontwerper is zijn herkenbare handtekening, die steevast zijn stukken siert. In 2011 werd hij in eigen land nog voor zijn volledige carrière geprezen met de 'Outstanding Achievement in Fashion Design' .

De award werd in juni van 2011 door Patrick Thomas van Hermès en Thierry Andretta van modehuis Lanvin - respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de Chambre Syndicale de la Haute Couture - in het leven geroepen en wordt op 20 januari in het Parijse stadhuis uitgereikt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook