Kris Van Assche ontwerpt capsulecollectie voor Lee

Bron © WWD, DS
De Belgische modeontwerper Kris Van Assche stelt vrijdag in Parijs zijn nieuwe mannencollectie voor. Daarin zitten ook enkele jeansstukken, een samenwerking met de Britse jeansgigant Lee.

De capsulecollectie voor Lee bestaat uit vijf stuks: twee soorten jasjes, een jeansbroek, chinos en een T-shirt. Deze zullen verkocht worden in verschillende Lee-winkels en enkele geselecteerde multibrand stores, prijzen gaan van 200 tot 400 euro.

De 35-jarige ontwerper is naast zijn eigen lijn ook al vier jaar creatief directeur bij Dior Homme. Hij trok na zijn studies aan de Antwerpse Academie naar Parijs en leerde de stiel bij Yves Saint Laurent Homme. Na zijn stage werd hij aangeworven als assistent van Hedi Slimane, en volgde hem toen die creatief directeur werd bij Dior Homme.

In 2005 verliet Van Assche Dior om zijn eigen collectie op te richten, en bracht draagbare mannenkleren met geraffineerde details. In 2007 kreeg hij dan de eer om zijn 'leermeester' Slimane op te volgen als creatief directeur bij Dior Homme.

Door edm
AANGERADEN