Regisseur Rundskop: 'Ik werd er heel stil van'

Bron © Deredactie

Foto: Jobat.be (ip)

Gisteren werd bekendgemaakt dat de Belgische film 'Rundskop' op de shortlist staat voor de nominaties van de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Regisseur Michael R. Roskam was uiteraard een tevreden man.

'Ik kreeg een telefoon van mijn publicist in de Verenigde Staten. Ze zei luid en duidelijk: 'yes'. Ik werd er toch wel even heel stil van. Het is allemaal zo spannend', aldus Roskam.

Roskam was de laatste dagen in de Verenigde Staten om promotie te voeren voor 'Rundskop' op het Filmfestival van Palm Springs. 'Er werden zo'n dertig films getoond die geselecteerd waren voor de Oscar van beste niet-Engelstalige film, waaronder dus ook 'Rundskop'', vertelt Roskam. 'Onze film kreeg lovende commentaar en Matthias Schoenaerts kreeg er de persprijs. Dat zorgde natuurlijk voor extra aandacht en heeft geholpen om op de shortlist te staan voor de Oscars.'

Toekomst

Roskam sluit niet uit dat hij in de toekomst ook in de Verenigde Staten aan het werk gaat om films te maken. 'Ik zal films blijven maken in België, maar als er plots een mooi aanbod komt vanuit de Verenigde Staten, dan zal ik logischerwijs niet nee zeggen. Iedere filmmaker wil gewoon dolgraag films maken in de Verenigde Staten.'

Volgende week dinsdag weten we wie de vijf genomineerden zijn voor de Oscar van beste niet-Engelstalige film en of Rundskop dus kans maakt op deze prestigieuze prijs.

Door dar
Meest recent