Dag Allemaal excuseert zich bij Matthias Schoenaerts

Foto: BDW

"Onze excuses aan Matthias Schoenaerts" meldt Dag Allemaal deze week binnenin op bladzijde 36. Het blad had enkele maanden geleden op de cover een grote foto gezet van de acteur met als titel 'Ziekelijk Verliefd'. Alleen ging het artikel niet over Schoenaerts zelf.

Blijkbaar was acteur Matthias Schoenaerts niet meteen tevreden met de cover van Dag Allemaal enkele maanden geleden.

Het blad had een verhaal over een vrouwelijke fan die zozeer dweept met de acteur, dat het een obsessie wordt. De dame in kwestie gaf zelfs toe dat haar fascinatie voor Schoenaerts haar eigen huwelijk in het gevaar bracht.

Op zich geen probleem voor de acteur. Maar in de krantenwinkel lag wel een cover waarop onder de foto van Schoenaerts stond "Ziekelijk Verliefd" en andere, gelijkaardige titels.

'De combinatie van zijn foto met onder zijn naam die titels, kon  - bij wie het editoriaal of het artikel niet las en enkel een vluchtige blik op de cover wierp - de indruk wekken dat de fascinatie uitging van Matthias zelf en dat hij een ziekelijk en zeer verstorend gedrag vertoont, terwijl het evident niet om hem ging', schrijft het weekblad vandaag.

Het blad eindigt met: 'We hopen dat hiermee de puntjes op de i gezet zijn en wensen Matthias graag veel succes met de Amerikaanse versie van Loft en de andere veelbelovende filmprojecten die hij op stapel heeft staan'.

Dergelijke excuses voor een voorpagina die niet fout was maar wel smeekte om verkeerd begrepen te worden, zijn uitzonderlijk.

Door bbd
AANGERADEN