Vriend niet verantwoordelijk voor dood Milk Inc.-ster

Bron © belga

Wijlen Ann Vervoort en haar vriend Robby F.

HOUTHALEN-HELCHTEREN - De correctionele rechtbank van Hasselt heeft de 34-jarige Robby F. vrijgesproken voor de dood van zijn vroegere vriendin Ann Vervoort. De gewezen frontvrouw van Milk Inc stierf in april 2010 nadat ze vloeibare xtc had genomen. Robby F. stond terecht omdat hij haar de drugs zou bezorgd hebben.

De 33-jarige Ann Vervoort werd op 22 april 2010 dood aangetroffen in haar woning in de Fazantenstraat in Houthalen-Helchteren. Ze had kort voordien samen met Robby F. alcohol en drugs gebruikt. De voormalige frontvrouw van de hitformatie Milk Inc. stikte nadien in haar eigen braaksel.

Onderzoek wees achteraf uit dat Vervoort ook vloeibare xtc en medicatie had ingenomen, maar voor Robby F. was het een raadsel waar zij de drugs vandaan had gehaald. Hij gaf tijdens het proces wel toe dat hij samen met Ann cocaïne had gebruikt.

Het parket oordeelde een maand geleden al dat er twijfel was over het feit of Robby F. de GHB of vloeibare xtc had geleverd. De rechtbank achtte de man donderdag wel schuldig aan het bezit van cocaïne en daarvoor kreeg de Houthalenaar een celstraf van zes maanden met uitstel en 5.500 euro boete met uitstel.

Robby F. was donderdag zelf niet op de zitting aanwezig. Een vriendin en zijn advocaat Veronique Mertens kwamen wel naar het vonnis luisteren. Een tweede betrokkene uit Houthalen kreeg ook de vrijspraak.

Door jns
AANGERADEN
Meest recent