Kantoren maken nog minder dan helft portefeuille Cofinimmo uit

Vastgoedbedrijf Cofinimmo, dat vijf jaar geleden alleen maar kantoren in de portefeuile had, heeft dat aandeel nu afgebouwd tot minder dan de helft. In 2011 werd 118,5 miljoen nettowinst geboekt, tegenover 83,8 miljoen het jaar voordien.

edl

Kantoren maken nu nog 48,6 procent uit van de totale portefeuille. In 2010 was dat nog meer dan 55 procent. Bovendien kan dat aandeel nog verder dalen, zo meldt de Bel20'er vrijdag bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

Cofinimmo richtte zich de voorbije jaren vooral op rust- en ziekenhuizen. Die zijn ondertussen goed voor een derde van het portfolio.

De diversificatie levert Cofinimmo langere gemiddelde looptijden op van de huurcontracten (gemiddeld 11,3 jaar, tegenover 5,6 jaar voor de kantoren alleen) en een hogere gemiddelde bezettingsgraad van de gebouwen. De vastgoedbevak zag tijdens het laatste kwartaal ook de waarde van zijn patrimonium toenemen, en dat voor het eerst in 2,5 jaar.

Een en ander leverde de Bel20'er een nettowinst (groepsaandeel) op van 118,5 miljoen euro, tegenover 83,8 miljoen euro in 2010. Cofinimmo stelt een onveranderd brutodividend voor van 6,50 euro per aandeel.

Voor 2012 verwacht het bedrijf een gelijkaardig resultaat als vorig jaar en eenzelfde dividenduitkering. De komende drie jaar is voor 305 miljoen euro investeringen gepland, voornamelijk in de 'acquisitie en ontwikkeling' van rusthuizen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten